+49 176 86457662

Shërbimi i Klientit

Mon - Fri: 9:00 - 17:30

info@era-consulting.eu

Email për aplikantët

bewerbung@era-consulting.eu

+355 69 600 6529

Shërbimi i Klientit

Mon - Fri: 9:00 - 17:30

info@era-consulting.eu

Email për aplikantët

bewerbung@era-consulting.eu

+355 69 600 6529

Shërbimi i Klientit

Mon - Fri: 9:00 - 17:30

info@era-consulting.eu

Email për aplikantët

bewerbung@era-consulting.eu

Apple pëson humbje në luftën kundër urdhrit të taksave prej 14 miliardë dollarësh të BE-se.

Një këshilltar i gjykatës më të lartë të Evropës tha të enjten se një gjykatë e BE-së bëri gabime ligjore kur vendosi në favor të Apple në një çështje tatimore prej 13 miliardë euro (14 miliardë dollarë). Zhvillimi mund të përbëjë një sfidë për prodhuesin e iPhone.

 

Çështja tatimore kundër Apple ishte pjesë e përpjekjeve të shefes së antitrustit të BE-së, Margrethe Vestager për të goditur marrëveshjet midis kompanive shumëkombëshe dhe vendeve të BE-së, të cilat rregullatorët i konsiderojnë si ndihmë të padrejtë shtetërore. Në vendimin e tij të vitit 2016, Komisioni Evropian pretendoi se Apple kishte përfituar nga dy vendime tatimore irlandeze për më shumë se dy dekada, duke rezultuar në një ulje artificiale të barrës së saj tatimore deri në 0.005% në 2014.

 

Gjykata e Përgjithshme e Bashkimit Evropian mbështeti sfidën e Apple në vitin 2020, duke deklaruar se rregullatorët nuk kishin përmbushur standardin ligjor për të provuar se Apple kishte marrë një avantazh të padrejtë.

 

Por Avokati i Përgjithshëm Giovanni Pitruzzella i Gjykatës së Drejtësisë së BE-së (CJEU) nuk u pajtua, duke sugjeruar që gjyqtarët e GJED-së duhet të anulojnë vendimin e Gjykatës së Përgjithshme dhe ta kthejnë çështjen në gjykatën më të ulët. Në një opinion jo detyrues, ai tha: “Aktgjykimi i Gjykatës së Përgjithshme mbi ‘vendimet tatimore’ të nxjerra nga Irlanda në lidhje me Apple duhet të lihet mënjanë. Ai gjithashtu argumentoi se Gjykata e Shkallës së Parë kishte bërë disa gabime ligjore. dhe kishte dështuar të “vlerësonte saktë thelbin dhe ndikimin e disa gabimeve metodologjike të cilat, sipas vendimit të Komisionit, ndotën vendimet tatimore”.

… gjithashtu për të kaluar

Print
Email
Facebook
LinkedIn
XING
Twitter
WhatsApp

Tema të tjera interesante.

Solverwp- WordPress Theme and Plugin