Çertifikatë vlerësimi për kualifikimet universitare të huaja

diploma, graduation, contract-1390785.jpg

Çfarë është vlerësimi i certifikatës? Vlerësimi i certifikatës është një dokument zyrtar i lëshuar nga Zyra Qendrore për Arsimin e Huaj (ZAB) që përshkruan një kualifikim të huaj të arsimit të lartë dhe vërteton përdorimin e tij profesional dhe akademik. Një vlerësim i certifikatës ZAB synon të lehtësojë aksesin tuaj në tregun gjerman të punës […]

Mungesa e aftësive në Gjermani

workstation, home office, computer-405768.jpg

Vlerësimi, përkufizimi, numrat “Mungesa e punëtorëve të kualifikuar po bëhet një vrasës qarkullimi për Gjermaninë”, “Mungesa ekstreme e punëtorëve të kualifikuar: në cilat profesione mund të gjesh një punë menjëherë” ose: “Do të ketë një mungesë prej tre milionë punëtorësh të kualifikuar deri në vitin 2030”. Peizazhi mediatik në Gjermani aktualisht është plot me histori […]